Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε μια δουλειά στον πάντα επίκαιρο κλάδο της Πληροφορικής?

Η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται από το πρόγραμμα που θέλετε να γράψετε: μια εφαρμογή για κινητά, μια βάση δεδομένων, ένα πρόγραμμα για Οffline ή Online εφαρμογή κ.α. Μια Γλώσσα Προγραμματισμού μπορεί να είναι η κατάλληλη για τη μια εφαρμογή αλλά πολύ κακή επιλογή για την άλλη.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο οργανισμός IEEE Spectrum ανακοίνωσε μαζί με τον δημοσιογράφο Νίκο Διακόπουλο (ειδικό σε θέματα Πληροφορικής) τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν και πάλι οι Γλώσσες Java, C, C ++ , Python, C #. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Γλώσσα R, η οποία χρησιμοποιείται στην ανάλυση και οπτικοποίηση μεγάλων δεδομένων. Λόγω της αυξανόμενης χρήσης της στην ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων φέτος ανέβηκε 3 θέσεις στην δεκάδα.

Δείτε αναλυτικά τις 10 πιο δημοφιλείς Γλώσσες Προγραμματισμού

Φέτος για πρώτη φορά εισήλθαν στην κατάταξη κάτω των Top 10 νέες γλώσσες προγραμματισμού όπως η Swift και η Cuda. Πιο συγκεκριμένα η Swift η νέα γλώσσα της Apple που κυκλοφόρησε μόλις πριν 13 μήνες έχει αποκτήσει ήδη αρκετούς χρήστες. Επίσης, η Cuda - άλλη μια ενδιαφέρουσα είσοδος - είναι μια γλώσσα που δημιουργήθηκε από την εταιρία Nvidia, που εξειδικεύεται στην κατασκευή καρτών γραφικών

Πηγή:http://www.semifind.gr/default.asp?pid=1231&langid=53&mdl=news&subid=52&itemid=4261


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
 www.qrcode-generator.de

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: (210) 26.39.977
Fax: (210) 26.39.976
Email: mail[@]5sek-g-athin.att.sch.gr

Get in contact

Back to top